Dag 17 Arudy-Jaca

26 mei 2013 - Jaca, Spanje

01 En Route 01

De luiken gingen open en eindelijk onze beloning uit Lourdes: de zon! Nog even checken of onze Col de Portalet  (1794m) open was en gaan met die banaan.

01 En Route 03De grote klim begon na 14 km in Laruns. Yvette dacht in het begin dat de klim van 29 km een makkie zou worden maar na 15 km. besloot ze toch haar benen te sparen voor de afdaling. Jacques ging als een Nedtrain op weg naar Peter.Vanaf 1400 meter kwamen we in de sneeuw terecht, met nog circa 400m te klimmen naar de top op 1794 meter.

Om een idee te krijgen van de omgeving onze beklimming kun je deze link bekijken van de petit train d'Artouste: http://www.youtube.com/watch?v=9_8byr_la2g

We hadden geen betere weersomstandigheden kunnen hebben dan we vandaag hadden. Een strak blauwe hemel, een heerlijk zonnetje en een aangename temperatuur, oplopend van rond het vriespunt tot boven de 20C.01 En Route 13

Rond 13.00 uur waren we op de Franse top, waar we aan de Spaanse kant heerlijk een kopje koffie hebben gedronken op het terras en in de zon. Terwijl de mensen om ons heen nog aan het skiën waren.

In de afdalingen kon Els ons bijna niet bijhouden. Tijdens de Vuelta wordt de Col de Portalet in de 16e etappe beklommen vanaf van de Spaanse kant.

Wij zijn allen veilig beneden in Spanje aangekomen en02 Jaca 11 waren ruim op tijd voor de jaarlijkse processie in Jaca. We hebben weer genoten van de lokale folklore.

Ook hebben we de kathedraal en de citadel bezocht. Volgens de militairen onder ons stonden de kanonnen te veel op het stadje zelf gericht.

Voor Gerard nog even .... We hebben nog steeds geen ruzie, dus geen stof voor een column. Nu zijn we moe en gaan we naar ons bedje toe.

Overnachting: Jaca Hotel & Spa Jaca, Membrilleras 7, Jaca

1. Ernst:
    26 mei 2013
    Gefeliciteerd ! In 17 dagen naar Spanje, petje af.
    Wij hebben heel goede herinneringen aan Jaca ruim 40 jaar geleden. Het stadje vol militairen herinnerneren we, ietwat grimmig in de Franco-tijd. Jullie gaan nu een heel mooi stuk krijgen richting Bilbao, we krijgen zin om ook te fietsen bij de gedachte alleen al. Groeten en sterkte M-Th en Ernst
  2. Marianne van Kleef:
    27 mei 2013
    Weer wordt beter en Santiago nog slechts 820 km.
    Ik zou een rustdag nemen aan het zwembad om het te vieren.
    Foto's zien er goed uit nog geen "stress" gezichten of onderlinge spanningen te bemerken, prima!

Maarten