Dag 4 Chalons-en-Champagne - Troyes
13 mei 2013 - Troyes, Frankrijk
Wederom een dag door de Champagne, vandaag schotelt Google-maps ons 79km voor en brengt ons al fietsend over de Via Agrippa naar Troyes.
Wederom een dag met veel tegenwind, wat voor Yvette aanvoelde als windkracht 8. Even hadden we de hoop het zonnetje wat meer te zien, maar helaas de wolken en de regen hadden toch de overhand, hoewel de regen wel de hele dag gevoeld werd, maar niet zo zwaar was dat het de weg echt nat maakte.
Maar wat een geluk hebben we toch dat we precies in de bloeitijd van het koolzaad door dit gebied rijden. Dit leverde weer prachtige plaatjes op. We fietsten vandaag door een landschap waar de tijd had stil gestaan.
Dit ondervonden we ook tijdens de lunch. We kwamen terecht, na vele dorpen te hebben doorkruist waar geen levend wezen te bekennen was, in een zeer lokaal restaurantje.We hebben er een voortreffelijk driegangen menu genuttigd, onder de lokalen (een raadsel waar die opeens vandaan kwamen).
Verder zijn we de eerste loslopende agressieve honden tegengekomen, maar die zijn we zonder kleerscheuren gepasseerd. Ook zijn we de eerste wandelende pelgrim tegen gekomen. Hij moest nog langs de honden, geen idee hoe dit is afgelopen.
Na 95km (hoe zit dat toch met google-maps?) kwamen we rond 15:00uur aan in Troyes, gelegen aan de Seine.
Troyes is een stad met een rijke geschiedenis. De opmars v
an Attila de Hun zou hier in 451 gestopt zijn. In 892 wordt het platgebrand door de Noormannen. Vanaf de twaalfde eeuw worden hier de jaarmarkten van Champagne gehouden. Troyes kent in die periode een grote economische bloei en wordt de hoofdstad van het gebied. Het gaf haar naam aan de gewichtseenheid Troy ounce, die voor de prijsstelling van edele metalen nog steeds gebruikt wordt. Het centrum van de stad heeft een ruime hoeveelheid aan prachtige vakwerkhuizen.
Overnachting: Hotel Le Royal, 22 Boulevard Carnot, Troyes. Morgen verlaten we de Champagne, op weg naar Bourgogne.

Wat een mooi reisverslag heb je gemaakt, ik heb alle dagen zojuist gelezen. Het is een volledige update en het voordeel is dat ik de hele fietsreis meemaak en dus zelf niet hoef. Toch even afzien in het begin maar ik voorspel je als jullie er 2200 km erop hebben zitten wil je niet anders meer.Op het kaartje zie ik al de planning en de route van de fietsreis terug. Dan wel wind mee,
veel plezier
groet
Maarten
Ik zal duimen (bidden helpt bij mij niet..) voor beter weer.
Liefs voor allen, Helen
Hartstikke keuk om je reis verhalen te lezen .
Heel goed hoor,prachtig foto's ,leuke tips de plaatsen te bezoeken
(Als uit in de buurt met vakantie )
Gisteren geoefend voor de camio (23km)
Groetjes
Jeanette