Dag 21 Santo Domingo de la Calzada - Burgos
Vanuit ons bed zagen we de eerste pelgrims al vertrekken. Het respect groeit voor de ware pelgrim met hun bagage en slaapplek in de hostels.
We kozen vanmorgen voor een iets langere route om de drukke N120 te vermijden; het werden 88km, 20km meer dan gepland. Dit leverde mooie landschappelijke taferelen op maar ook twee pittige klimmen. Juist die klimmen leken mogelijke splijt-zwammen te worden.
Peter aangekomen op de eerste top, had Els teruggest
uurd omdat hij dacht dat de klim te zwaar zou zijn voor de tandem. Dat leidde bij Jacques en Yvette tot ernstige twijfel over de vraag of dit de eerste tekenen van sociaal gedrag waren van Peter of het eigenbelang om flink door te kunnen blijven fietsen. Natuurlijk maakten ze de klim af. Al was het maar om ook het genot van de afdaling te hebben.
Burgos is een leuke rustige provinciestad. In Burgos hebben we weer een toeristische tour gemaakt en de indrukwekkende kathedraal bezocht - daar is geen ontkomen aan - maar we zullen jullie niet gaan vervelen met nog meer christelijke plaatjes. (Misschien een paar), maar wat een overdaad .Yvette heeft tussendoor nog even de kapper bezocht.
De bekendste burger van Burgos is trouwens El Cid (1040-
1099). HIj was een ridder die in een man tot man gevecht altijd won. El Cid is dan ook een bekende Spaanse nationale held en de belichaming van ridderlijkheid en deugd. In 1936 bij het begin van de Spaanse Burgeroorlog vestigt Generalissimo Francisco Franco zich met zijn voorlopige regering in Burgos.
Overnachting: AC Hotel Burgos, Paseo de la Audencia 7, Burgos
Statistieken van de eerste 3 weken: